Schůzka 11.4.2013 - Východomoravská pobočka ČSE

Přejít na obsah

Sraz 11.4.2013

Na tomto srazu se mezi nás přišla nová tvář - Antonín Šuchma z Valašských Klobouků, který se stal příznivcem pobočky. Z ostravska se na nás přijel podívat kolega David Hrebeň. Je skvělé, že o naši pobočku je čím dál větší zájem i mimo náš region.
Kromě několika krabic s nejrůznějším materiálem brouků, které tradičně doneslo několik lidí, jsme měli možnost obdivovat i dvě krabice s mouchama čeledi Agromyzidae, ty přinesl Miloš Černý. Několik druhů těchto much bylo popsáno z oblasti působnosti pobočky. Ondra Konvička informoval o stavu žádosti o výjimky pro členy pobočky - rozhodnutí pro CHKO Bílé Karpaty by mělo být hotovo do tří týdnů. Dále sdělil, že se naše pobočka rozrostla o dalšího člena - Petra Čížka. Poté jsme diskutovali www pobočky, přičemž Martin Kröner se nabídl, že se ujme přepisování názvů pdf článků o hmyzu regionu do jednotné formy. Dohodli jsme se také, že během sezóny hromadně nav
štívíme a prozkoumáme starý sad u Březnice, který je do budoucna ohrožen developerskými zájmy. Následovala druhá část poutavé přednášky Dušana Trávníčka o Madagaskaru, která byla průběžně glosována zejména výjimečně vtipným Edou. Sešlo se nás 18.

Created with WebSite X5
Maco 2019
Návrat na obsah